آغاز داستان فونیکس کنتاکت آلمان به اوایل دهه ۲۰ میلادی باز میگردد. دنیایی ساخته و پرداخته انسانهایی نوآور، سختکوش و پرشور که در سال ۱۹۲۳ در منطقه صنعتی اسن آلمان به جمع تولیدکنندگان لوازم الکتریکی قدم گذاشت. این شرکت تازه تاسیس نام خود را Phönix Elektrizitätsgesellschaft (Phoenix Electricity Company) گذارد. به مرور فونیکس دایره فعالیتهایش را گستردهتر کرد، در سال ۱۹۲۸ با همکاری شرکت RWE نخستین بلاک ترمینالهای ماژولار را تولید کرد.
شکل گیری فونیکس کنتاکت آلمان
اما در سال ۱۹۴۳ اتفاق عجیبی برای فونیکس افتاد. در بحبوحهی جنگ جهانی دوم بخش بزرگی از ساختمانهای این شرکت در یک حمله هوایی به کلی تخریب شد، این بمباران و آتشسوزی پایانی برای فونیکس نبود. کارخانه فونیکس با الهام از نامش به سان ققنوسی دوباره از دل آتش سر برآورد و مجبور شد برای چندسال ادامهی فعالیتهایش را در یک رستوران در بلومبرگ از سر گیرد تا کمکم اوضاع آرام گیرد و بتواند با قدرت به فعالیتهایش ادامه دهد. رییس شرکت فونیکس در سال ۱۹۴۹، ژوزف ایزرت (Josef Eisert) را به عنوان مدیر فنی کارخانه به خدمت گرفت، کسی که اختراعات فراوانی در زمینه ترمینالها به نام خود ثبت کرده بود. ژوزف یک بازنگری کلی بر روی محصولات کارخانه انجام داد و توانست سهم فونیکس کنتاکت را در بازارهای جهانی افزایش دهد. بعدها پسران ژوزف جای او را در کارخانه گرفتند. در اوایل دهه ۸۰ میلادی شرکت Phoenix Klemmen فعالیتهای خود را گسترش بخشید و سرمایهگذاری وسیعی برای حضور در بازارهای خارجی انجام داد. سوئد، سوئیس و ایالات متحده اولین مقاصد خارجی فونیکس بودند. فونیکس بعدها سایتهای تولید محصولاتش را در کشورهای چین، یونان، هند، لهستان، روسیه، تایوان و ترکیه نیز راهاندازی کرد. امروزه فونیکس در ۵۰ کشور جهان نمایندگی مستقیم فروش دارد.
در سال ۱۹۸۲ شرکت Phoenix Klemmen نام خود را به Phoenix Contact تغییر داد. عمده دلیل این تغییر تمرکز این شرکت بر روی تکنولوژیهای ترمینالها بود. در سال ۱۹۹۴ فونیکس کنتاکت توانست آزمایشگاه تخصصی مستقل خود را نیز در بلومبرگ احداث کند. یک اتفاق مهم برای فونیکس که بعدها توانستند شعبهای از این آزمایشگاه را نیز در چین راهاندازی کنند.
فونیکس کنتاکت با ارزش بیلیون دلاری
فونیکس کنتاکت به مرور با تکیه بر دانش فنی متخصصانش توانست در تولید مولدهای برق و UPSها، قطعکنندههای جریان، ترمینالها، کامپیوترهای صنعتی، انواع رلهها، انواع برقگیر، تولید کابلها و کانکتورهای صنعتی، ارتباطات وایرلس، امنیت سایبری و سایر تجهیزات به یکی از برندهای مطرح و با کیفیت صنعت برق و مخابرات تبدیل شود و امروزه با حدود ۱۷۴۰۰ نفر نیروی کار و گردش مالی ۲.۴ میلیارد یورویی به یکی از سرآمدان این صنعت تبدیل شدهاست.
شرکت توسعه صنعتی ماد به عنوان نماینده فروش محصولات فونیکس کنتاکت در ایران فعالیت دارد.